Percussie

Samen percussie spelen appelleert aan een soort "oergevoel". Je raakt er ontspannen door en het is goed voor je humeur!!

Percussie: Het woord 'percussie' komt uit het Latijn en betekent letterlijk 'herhaaldelijk' of 'hevig' (= per) 'slaan' (= cussie) (op instrumenten, wel te verstaan). Het slaan met stokken en/of met de handen, bv. op Cubaanse timbales, conga, bongo, Afrikaanse djembé, sabar, Japanse taiko, of op tafels enz. Het slaan op een drumstel ('drummen') wordt hier doorgaans niet toe gerekend.

Sommige mensen zijn in de veronderstelling dat ze geen gevoel voor ritme hebben. Zij ‘vergeten’ echter dat de mens leeft voor ritme: het ritme van de hartslag, het ritme van dag en nacht, zon en maan, werken en ontspannen. In alles is ritme te vinden.

Trommelen heeft de eigenschap om in zeer korte tijd een sfeer van saamhorigheid, vrolijkheid en spontaniteit bij mensen op te roepen. Dit werkt zowel bij een groep mensen die elkaar dagelijks zien, als bij totale vreemden.

Tijdens de trommelsessies is gebleken dat de mensen meer opengaan en zich meer durven te geven dan in hun ‘normale’ doen. Mensen worden vrolijk en ervaren de enorme energie die je krijgt als je nu eens niet met je hoofd maar met je handen bezig bent. Trommelen haalt je uit je hoofd.

Geen percussieworkshop is hetzelfde, elke workshop is uniek. Het houdt verband met de inbreng van de deelnemers, het thema en het doel van de workshop. Of het nu een onderdeel van een incentive is of een teamuitje, het is allemaal mogelijk.

Voorbeeldprogramma:
14.00 uur Aankomst en Instructie
14.30 uur Start percussie workshop
17.00 uur Einde percussie workshop
17.30 uur Start borrel en diner

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor Percussie

Specificatie

Aantal personen:
Minimaal 5 personen

Gewenste datum:
Het gehele jaar door

Locaties:
Dor het gehele land. Wij kunnen u wijzen op mooie en leuke locaties.

Activiteit:
Inclusief instructeurs en materialen

Prijs:
Vanaf € 19,50 pp exclusief 21% BTW.
Minimaal 20 betalende deelnemers