Biodanza

Biodanza is de dans van het leven. Wie danst er mee?

Afgeleid uit “bio”, dat leven betekent en “danza”, wat vertaald kan worden als “samenhangende beweging vol van betekenis”.

Biodanza wil ons weer leren te genieten van het leven en leert ons om in het moment te zijn. Het is veel meer een ontwikkelingsweg; een mogelijkheid tot persoonlijke groei en rijping, dan een dansles. Via muziek, beweging, expressie (o.a. dans) en een gevoel van verbondenheid met elkaar, maakt Biodanza ons ware potentieel wakker. En dit wordt versterkt door volledig in het hier en nu aanwezig te zijn en om daarvan te genieten. Daarom kan iedereen Biodanza doen. Zowel jong als oud. Iedereen kan alle oefeningen op zijn eigen manier en in zijn eigen niveau doen.

Professor Rolando Toro Araneda, psycholoog, medisch antropoloog, kunstenaar uit Chili creëerde in de 60er jaren Biodanza. Het Biodanza-systeem is het resultaat van zijn zoektocht naar de uitdrukking van ons gevoel op een menselijke en menswaardige manier, waarbij hij gebruik maakt van muziek, beweging en creativiteit.

Leren het “leven te dansen”en het plezier te ontdekken van het leven. Biodanza is een eenvoudige manier om je gezond en vitaal te gaan voelen. Het opent en versterkt je gevoel voor vreugde, eigenwaarde en zelfvertrouwen. Door Biodanza regelmatig (bv in de wekelijkse groep) te beoefenen integreer je deze gevoelens en worden ze (weer) deel van je dagelijks leven. Deze vorm van beweging werd ca. 10 jaar geleden naar Nederland gebracht, maar bestaat al 20 jaar in Engeland en Duitsland en nog veel langer in Italië. Biodanza vind je over de hele wereld.

Voorbeeldprogramma:
14.00 uur Ontvangst en welkom
14.30 uur Start workshop
16.00 uur Einde workshop

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor Biodanza

Specificatie

Aantal personen:
Minimaal 5 personen

Gewenste datum:
Het gehele jaar door

Locaties:
Dor het gehele land. Wij kunnen u wijzen op mooie en leuke locaties.

Activiteit:
Inclusief instructeur

Prijs:
op aanvraag