Mountainbiken

Fietsen door de bossen, berg en dal of over het strand. Op de tweewieler de strijd aan met de elementen van de natuur. 
 
Wilt u met vrienden of collega’s eens ervaren hoe leuk mountainbiken kan zijn? Wij leren u snel een aantal belangrijke technieken aan, zodat u direct veel meer van het fietsen zult genieten. Heeft u al enige ervaring op de mountainbike, maar vraagt u zich af waarom u zoveel terrein verliest op een sterk slingerend singletrack? Heeft u moeite met mul zand, ruwe paden en boomwortels, of steile beklimmingen en afdalingen?

Op de mountainbike moet je met je hele lichaam 'werken', en wordt een intensief beroep op spieren en gewrichten gedaan. Je bevordert je lenigheid en stuurvaardigheid, erg belangrijk op technische parkoersen. Door tempo en ritmewisselingen is mountainbiken een boeiende en afwisselende conditietraining.

Vooraf wordt uitgelegd wat de juiste houding van je lichaam op de fiets is; hoe en wanneer schakel je en hoe schat je een wisselende ondergrond in zoals modder, mul zand of omhoogstekende wortels; hoe rij je over hindernissen. Er wordt verteld wat je doet als je stilvalt in een klim en waarom je het lichaamszwaartepunt verschuift op de mountainbike. Er wordt uitleg gegeven over welke houding je aan neemt tijdens een afdaling, waarop anticipeer je. Ook komt het remmen aan bod: wanneer rem je voor en achter; hoe rem je maximaal. En de bochten: hoe neem je een vlakke bocht, S-bocht, een kuipbocht. 

Een goede mountainbiker heeft krachtige benen, maar nog veel belangrijker: heel veel controle, balans en techniek. U zult verrast worden door de snelle vorderingen die u maakt.

Wij zijn bekend met verschillende mountainbike parcoursen. Mocht u een ander parcours wensen, zullen wij deze voor u verkennen. Wij zijn bekend met de volgende mountainbike parcoursen:

Noord-Holland:

Zuid-Holland:

Drenthe:

Friesland:

Limburg:

 

Voorbeeldprogramma:
14.00 uur ontvangst en instructie
14.30 uur start activiteit
15.30 uur pauze
15.45 uur vervolg activiteit
17.00 uur einde activiteit

Bekijk hier een fotocompilatie van de activiteit Mountainbiken

Vraag hier uw vrijblijvende offerte voor Mountainbiken

Specificatie

Aantal personen:
Minimaal 8 personen

Gewenste datum:
Het gehele jaar door

Locaties:
Dor het gehele land. Wij kunnen u wijzen op mooie en leuke locaties.

Activiteit:
Inclusief instructeurs en materialen

Prijs:
Vanaf € 29,50 pp exclusief 21% BTW.
Minimaal 12 betalende deelnemers.