Goalball

"Als visueel gehandicapte niet kunnen sporten? Natuurlijk wel!!! De prachtige sport Goalball staat bol van spanning en sensatie!” 
 
Goalball is een balsport, dat in 1946 bedacht is voor de veteranen van WOII die een visuele handicap hadden. In 1979 is deze sport in Nederland geïntroduceerd en sinds 1980 is Goalball een officiële sport op de Paralympische spelen. Tegenwoordig doen de Nationale teams van Nederland een aanval op de Europese top.
 
Op een veld van 18 meter lang en 9 meter breed wordt er gespeeld met een speciale bal van 1,25 kg met een bel erin. Op deze manier moet je vertrouwen op je andere zintuigen. Deze bal dien je bij de tegenstander in het doel te rollen, die eveneens 9 meter breed is. Dit doel wordt verdedigd door 3 personen.
 
Goalball wordt allang al niet meer alleen door visiueel gehandicapten gespeeld. Mensen zonder visuele beperking spelen deze sport met een afgeplakte skibril. Ervaar nu hoe leuk en interessant Goalball is en vraag ons naar de mogelijkheden voor een clinic.
 

Specificatie

Aantal personen: 
Minimaal 12 personen

Gewenste datum: 
Het gehele jaar door

Locaties:
Door het gehele land. Wij kunnen u wijzen op mooie en leuke locaties.

Bijvoorbeeld bij het Ronald McDonald Centre te Amsterdam 

Activiteit: 
Inclusief instructeurs

Prijs:
Vanaf € 19,50 pp exclusief 21% BTW.
Minimaal 12 betalende deelnemers