Paardencoaching

Je kunt meer in een persoon ontdekken in een uur spel dan in jaar converseren” Plato
 
Het paard als leermeester: Het werken met paarden is verfrissend en inspirerend. Er wordt een ervaringsgericht bewustwordingsproces in gang gezet, waarin nuttige handvatten worden ontwikkeld. Paardencoaching is het ervaren van een samenwerkingsverband tussen het paard en jouw handelen. Het is leerzaam en effectief. Net als bij mensen zijn paarden sociale dieren met ieder een eigen gedefinieerde rol binnen de groep. Elk paard heeft een persoonlijkheid, een attitude en kent stemmingen. Het werken met paarden biedt een kans om metaforisch en oplossingsgericht te leren.

Uitgangspunten:
Wij werken volgens het EAGALA model. Dit betekent dat wij werken in een team. Dit bestaat uit een op zich zelf staand paard, een paardenspecialist en een coach. Dit zijn onze uitgangspunten:

* Focus op de grond: We gebruiken oefeningen en spelvormen waarbij paarden ingezet worden;
* Oplossingsgericht werken: We werken vanuit de overtuiging dat iedereen alle hulpbronnen die hij/zij nodig heeft al bezit. In plaats van instrueren of adviezen geven, laten we onze klanten experimenteren, problemen op te lossen en risico's nemen;
* Code of Ethics: EAGALA heeft een ethische code (zie www.eagala.org).

In deze middagworkshop werk je vanuit een eigen geformuleerde innerlijke vraag rondom leiderschap. Deze kan te maken hebben met het innemen van jouw plek als leider, de balans tussen geven en nemen, het samenwerken met anderen, het werken met grenzen, het maken van contact en verbindingen met de ander. De centrale vraag van deze middag is: Hoe neem jij jouw leiderschap aan? Door grondoefeningen te gebruiken wordt jouw gedrag en intentie direct weerspiegeld in het paard. Deze wederkerige ontmoeting zorgt voor heldere inzichten.

Resultaat:
* Autonoom en authentiek leiderschap;
* balans in geven en nemen door begrenzing;
* diepgaand verbindend contact ervaren;
* het ontwikkelen van handvatten geeft een gevoel van zelfvertrouwen.

De Workshops worden verzorgd door een  Paardenspecialist, deze verzorgt de veiligheid en assisteert als Co-coach en een gecertificeerd EAGALA Mental Health Specialist.

Voorbeeldprogramma:
13.30 – 16.30 uur

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor Paardencoaching

Specificatie

Aantal personen:
Minimaal 3 personen
Maximaal 8 personen

Gewenste datum:
Het gehele jaar door

Locaties:
Westerland, Noord-Holland

Activiteit:
Inclusief coach, paard, paardenspecialist

Prijs:
op aanvraag