Salsa

Altijd al eens willen wervelen over de dansvloer als een echte Cubaan(se)? Laat u meevoeren door de kenmerkende salsamuziek en laat de voetjes maar van de vloer komen! 

De salsa (letterlijk: saus) is een vrolijke, levendige en energieke dans, die ontstaan is uit de son. De Cubaanse son wordt in de veertiger en vijftiger jaren namelijk beïnvloed door Amerikaanse jazzmuzikanten, die naar Cuba komen. Zo ontstaat de salsa. Salsa wordt in Amerika verder ontwikkeld. Dit gebeurt wanneer Cubaanse muzikanten na de overwinning van de Cubaanse Revolutie in 1959 naar o.a. New York vluchten. Daar gaan ze samenspelen met Amerikaanse jazzmuzikanten. Van hieruit verspreidt de salsa zich over de hele wereld. Salsa wordt een verzamelnaam voor allerlei stijlen en variaties met o.a. invloeden van andere Caribische eilanden en Zuid-Amerikaanse landen. Salsa wordt gedanst door een danspaar met passen, draaien en combinaties ‘à tiempo’ (oftewel: in het ritme van de muziek). De salsadans is krachtiger en dynamischer dan de wat traditionelere en ingetogen son. Kenmerkend voor salsamuziek zijn de verschillende blaas- en slaginstrumenten, de bas èn de Cubaanse claves.

De workshop wordt gegeven door een professioneel opgeleide leraar! Alberto komt uit Santiago de Cuba en heeft een klassieke dansopleiding genoten in Cuba die gelijk is aan de Hogeschool voor de Kunsten in Nederland. Deze opleiding in combinatie met zijn echte Cubaanse passie voor muziek, dans en zijn cultuur, maken zijn lessen tot een waar genot voor iedereen!

Bij salsa draait alles om de lol en het plezier dat je aan dansen beleeft, net als de mensen op straat in Cuba

Voorbeeldprogramma:
14.00 uur Aankomst en Instructie
14.30 uur Start salsa workshop
17.00 uur Einde salsa workshop
17.30 uur Start borrel en diner

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor Salsa dansen

Specificatie

Aantal personen:
Minimaal 5 personen

Gewenste datum:
Het gehele jaar door

Locaties:
Dor het gehele land. Wij kunnen u wijzen op mooie en leuke locaties.

Activiteit:
Inclusief instructeurs

Prijs:
op aanvraag.