Friendship Sports Centre

Het Friendship Sports Centre (voormalig Ronald McDonald Centre) in Amsterdam-Noord is het eerste en tot nu toe enige sportcentrum in West-Europa voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of chronische ziekte. Dankzij het Friendship Sports Centre kan een gehandicapt kind door te sporten minder afhankelijk worden van zijn beperking.
 
Dit prachtige centrum is uitermate geschikt voor bedrijfsfeesten of evenementen. Wij bieden veel clinics en workshops aan, die te maken hebben met gehandicaptensporten, maar er kan ook gekozen worden voor ludieke bedrijfsfeesten of een vergaderarrangement. 
 
Het Centre biedt verschillende (sport)ruimtes, waardoor we in ons aanbod voor ieder wat wils kunnen aanbieden. Zo hebben ze een clubhuis met een bar, een keuken en een theaterpodium.
 
Daarnaast beschikken ze over een vergaderruimte en een computerruimte voor een goede start van een evenement of om eens in een andere omgeving te vergaderen of een spectaculaire presentatie te geven.
 
Tevens biedt het centre vele faciliteiten om verschillende sporten te beoefenen of om een sportdag of een ludieke zeskamp te beoefenen. Zo is er buiten een natuurgrasveld, een kunstgrasveld, een atletiekbaan en een Cruijfcourt. Maar binnen zijn er tevens tal van mogelijkheden, zoals een grote sporthal, een zwembad, een Dojo en een fitnessruimte.
 
Bereikbaarheid
Met de auto is het Friendship Sports Centre makkelijk bereikbaar vanaf de ring van Amsterdam.
 
Komend vanuit de richting A1/A2 (Zeeburgertunnel) de afslag S115 nemen. Aan het einde van de afrit linksaf en bij de rotonde rechtsaf. U rijdt nu op de IJdoornlaan. Bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor. Vervolgens bij het 2e verkeerslicht gaat u rechtsaf de Beemsterstraat in (sporthal de Weeren). Aan het einde van de Beemsterstraat rijdt u rechtdoor onder het viaduct door en na ca. 300 meter ziet u aan uw rechterhand het parkeerterrein met daarachter het Friendship Sports Centre.
 
Vanuit de richting A4/A9 (Coentunnel) de afslag S116 nemen. Aan het einde van de afrit rechtsaf en gelijk weer rechtsaf. Bij het 1ste stoplicht gaat u linksaf. U rijdt nu op de IJdoornlaan. Bij het 3e verkeerslicht gaat linksaf de Beemsterstraat in. Aan het einde van de Beemsterstraat rijdt u rechtdoor onder het viaduct van de A10 door en na ca. 300 meter ziet u aan uw rechterhand het parkeerterrein met daarachter het Friendship Sports Centre. 
 
Op het parkeerterrein van het Friendship Sports Centre kunt u kosteloos parkeren.
 
Met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam Centraal kunt u vanaf Bushalte CS IJzijde in stadsbus 33 stappen en deze zal u brengen tot aan de bushalte Beemsterstraat. Hiervandaan is het nog 5 minuten lopen.

 

 

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027 ED Amsterdam
Noord-Holland