Sportpaleis Alkmaar

Het Sportpaleis is gelegen aan de westzijde van Alkmaar langs de Ring Alkmaar/Martin Luther Kingweg. Het bevind zich in het sportieve gebied van Alkmaar, op een steenworpafstand ligt een schaatsbaan, een tennisbaan, een squashcenter, een sport en welness center en een sporthal.
 
Sportpaleis Alkmaar is een van de drie overdekte wielerbanen in Nederland. De wielerbaan heeft een lengte van 250 meter en is 6,5 meter breed met een  maximale hellingshoek van 42° in de bochten. Het middenveld van de wielerbaan is 2000m2 en kan gebruikt worden voor zaalsporten, zoals volleybal, zaalvoetbal, badminton, volleybal, tennis en teambuildingsactiviteiten. Rondom Sportpaleis Alkmaar ligt een mountainbike parcours van ruim twee kilometer lang. Het sportpaleis heeft ook nog een eigen café waar u na een activiteit nog even kan napraten onder het genot van een hapje en een drankje.
 
Het is hier mogelijk een clinic baanwielrennen te volgen. In 90 minuten leert u de basiselementen van deze sport. Dit kunt u combineren met zaalsporten als volleybal en zaalvoetbal, badminton en volleybal. Ook is het mogelijk om hier teambuildingactiviteiten te boeken.
 
Bereikbaarheid
Het Sportpaleis is gelegen aan de Terborchlaan 200 aan de westzijde van Alkmaar vlak langs de Ring Alkmaar/Martin Luther Kingweg. Op de Ring Alkmaar neemt u de afslag Egmond (N512). Wanneer u de afslag hebt genomen, ziet u het Sportpaleis en het mountainbikeparcours direct aan uw rechterhand. Hier is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.
 
Mocht u met het openbaar vervoer naar Het Sportpaleis willen komen dan is dit geen probleem. Vanaf Alkmaar Station NS bus lijn 165. Uitstappen bij halte Sportpark De Meent. Aan uw linkerhand ziet u het Sportpaleis. 
Sportpaleis Alkmaar
Terborchlaan 200
1816LE Alkmaar